google-site-verification: google58c3283cb6669e49.html

Profetior

(Läs inläggen här)

”Kom ihåg det som har hänt i det förgångna, ty jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag. Jag förkunnar från början vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra.” (Jesaja 46:9-10)

Det Gud säger här är att det finns ingen likt honom och att en av hans unika förmågor är att förkunna framtida händelser innan de inträffar. För att validera sig själv för oss och skilja sig från alla andra gudar som förkunnas i världen, har han gett oss ett sätt som gör att vi kan veta att budskapet verkligen är från honom. 

Vikten av Bibelns profetior kan inte överdrivas. Man brukar säga att mellan 25-30 % av Bibeln är profetisk. Vi måste förstå att Bibeln är fylld med förutsägelser som blivit sanna. Det är detta som skiljer Bibeln från alla andra “heliga böcker”. Bibeln skriver historien i förväg.

Profetior om Jesus

Om det är något som lyfts fram på denna sida gång på gång igen så är det faktumet att hela Bibeln handlar om Jesus Kristus. Hela Gamla Testamentet pekar på Jesus och verifierar vem han verkligen var. Varför denna bevisföring är så stark är eftersom de judiska skrifterna än idag bevaras av ett folk som förkastat honom som Messias. Deras förkastande av honom var också förutsagt intressant nog.

Jag hoppas att alla tvivel kring Jesu verkliga identitet skulle försvinna efter du utforskat dessa ofattbara profetior. Han är mannen som skrifterna talar om mellan 1400-400 år innan hans födelse.

Profetior om Israel

Den amerikanska historikern och Pulitzerpris-vinnaren Barbara Tuchman skrev en gång att den enda nation i världen som idag är i samma territorium, har samma namn, samma religion och samma språk som för 3000 år sedan är Israel. Frågan man ställer sig är: “Varför?”

Om man skulle klassa en nation i världen som övernaturlig skulle det sannerligen vara Israel. Deras blotta existens idag är ett stort mirakel. Det hela blir dock ännu mer påtagligt övernaturligt när man ser nationen i ljuset av de uråldriga profetior Bibeln sa skulle ske och som nu blivit uppfyllda i modern tid.

Övriga profetior

 Visste du att profeten Jesaja adresserade en persisk kung vid namn mer än 150 år i förväg? Eller att Daniel förutsade världsrikens framtid långt i förväg? Detta är bara några av de fascinerande profetior Bibeln gjorde som vi i efterhand kan se slagit in.